Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ze świeżymi truskawkami.
Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.
Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.
Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera.
Dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.
Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki.
Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.
Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy.
Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek.
Wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować.
Smacznego !!!
Smacznego !!!
Przepis dnia
W połączeniu z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym - rewelacyjna przyst...
Odsłon: 70141
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 20
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 18
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3190
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 20
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 18
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3190
Składniki
Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.
Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.
Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera.
Dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.
Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki.
Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.
Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy.
Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek.
Wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować. Smacznego !!!
Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 179
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 192