Do góry

Desery Przepis na:

Sernik truskawkowy, na zimno.

Sernik truskawkowy, na zimno.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1538 Ocena: 20973

Dodano:

Odsłon: 1909

Smaczny deser ze świeżymi truskawkami.

Składniki

  • galaretki o smaku truskawkowym 2 szt.
  • galaretki o smaku cytrynowym 2 szt.
  • świeże truskawki
  • ser mielony z wiaderka
  • Herbatniki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik truskawkowy, na zimno.

Przygotowanie

  1. Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.

  2. Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.

  3. Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera.

  4. Dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.

  5. Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki.

  6. Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.

  7. Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy.

  8. Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek.

  9. Wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować.

    Smacznego !!!

  10. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń