Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony w upieczonym już biszkopcie. Ciasto bardzo pyszne.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 357
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 777
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 124
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 294
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 357
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 777
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 124
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 294
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem i kakao. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.Spód włożyć z powrotem do blaszki.Można upiec każdy biszkopt osobno z 4 jajek, zapobiegnie to nierównemu przekrajaniu biszkoptu.
masa-Żółtka, 1/2 cukru i masło zmiksować. Dalej miksować dodając porcjami ser i przesiane budynie. Na koniec ubić białka ze szczyptą soli i połową cukru. Lekko wmieszać w masę serową. Połowę masy rozsmarować na biszkopcie w blaszce.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Wyłożyć resztę masy serowej.
Piec 50 min. w 175 *.
polewa-Czekolady roztopić z masłem i mlekiem nad parą.Ciepłą posmarować ciasto. Posypać posypką czekoladową. Kroić jak stężeje.