Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z zapisków sprzed kilkudziesięciu lat. Pyszny ,prosty w przygotowaniu sernik zadowoli każde podniebienie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 525
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 525
Składniki
Ser mielimy 2 razy i ucieramy wraz z żółtkami na puszystą masę. Dodajemy skórkę z cytryny. Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z masą serową. Wlewamy rozpuszczone ,ostudzone masło ,dodajemy rodzynki ,skórkę pomarańczową i przesianą przez sito mąkę ,delikatnie mieszamy. Przelewamy do tortownicy (26 cm) i pieczemy w temperaturze 160°C przez około 90 minut.