Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z zapisków sprzed kilkudziesięciu lat. Pyszny ,prosty w przygotowaniu sernik zadowoli każde podniebienie.
Ser mielimy 2 razy i ucieramy wraz z żółtkami na puszystą masę. Dodajemy skórkę z cytryny.
Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z masą serową. Wlewamy rozpuszczone ,ostudzone masło ,dodajemy rodzynki ,skórkę pomarańczową i przesianą przez sito mąkę ,delikatnie mieszamy. Przelewamy do tortownicy (26 cm) i pieczemy w temperaturze 160°C przez około 90 minut.
To klasy wśród ciast nie wychodzący z mody. Zawsze się pięknie prezentuje i w...
Odsłon: 11097
Sernik wiedeński to jeden z moich ulubionych serników. Jest niezwykle prosty...
Odsłon: 14243
Dla amatorów kokosowych smaków. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa...
Odsłon: 13005
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 53
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 65
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4570
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 209
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 97
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 53
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 65
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4570
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 209
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 97
Składniki
Ser mielimy 2 razy i ucieramy wraz z żółtkami na puszystą masę. Dodajemy skórkę z cytryny. Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z masą serową. Wlewamy rozpuszczone ,ostudzone masło ,dodajemy rodzynki ,skórkę pomarańczową i przesianą przez sito mąkę ,delikatnie mieszamy. Przelewamy do tortownicy (26 cm) i pieczemy w temperaturze 160°C przez około 90 minut.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 65
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 176