Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik. Szybki, prosty. Można dodać do niego rodzynki - ale to już rzecz gustu. Czasem robię go z polewą czekoladową.
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 531
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 43
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15136
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1919
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 531
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 43
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15136
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1919
Składniki
W misie miksera ucieramy na jasną masę masło z cukrem i cukrem waniliowym. . Następnie wbijamy po 1 jajku ( cały czas ucierając). Gdy już dodamy jajka, przychodzi pora na twaróg - dodajemy go stopniowo dalej cały czas ucierając. Na sam koniec należy wmieszać ( już delikatnie ) obie mąki. Piekę w tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej tylko na spodzie papierem do pieczenia. włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 155 stopni. Piec ok 80-90 minut.