Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
100% sera w serniku bez żadnego spodu.
Żółtka ubijamy z cukrem do białości. Stopniowo dodajemy twaróg, dalej ubijając, miękkie masło, mąkę/budyń, ziarenka z wanilii bądź aromat, i na koniec bakalie. Z białek należy ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą masy.
Sernik przekładamy do tortownicy (średnica 24cm) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1 godzinę. Podczas pieczenia możemy przykryć folią aluminiową żeby sernik pozostał jasny.
Sernik czasem lubi opadać po upieczeniu mój za wiele nie opadł ale za to w jednym miejscu pękł. Dlatego najlepiej jest go studzić przy lekko uchylonym piekarniku.
Kolejny przepis z zapisków sprzed kilkudziesięciu lat. Pyszny ,prosty w przyg...
Odsłon: 5243
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 117
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27188
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 866
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 117
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27188
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 866
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrem do białości. Stopniowo dodajemy twaróg, dalej ubijając, miękkie masło, mąkę/budyń, ziarenka z wanilii bądź aromat, i na koniec bakalie. Z białek należy ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą masy.
Sernik przekładamy do tortownicy (średnica 24cm) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1 godzinę. Podczas pieczenia możemy przykryć folią aluminiową żeby sernik pozostał jasny.
Sernik czasem lubi opadać po upieczeniu mój za wiele nie opadł ale za to w jednym miejscu pękł. Dlatego najlepiej jest go studzić przy lekko uchylonym piekarniku.
Przepisy Desery
Desery
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Desery
Szybkie i proste ciasto na Dzień Matki
Desery
Ciasto jak żółty ser - bez pieczenia, ekspresowe
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Szybki i naprawdę łatwy do wykonania tort na mące gryczanej. Do tego bita śmi...
Odsłon: 23
Prosty placek z rabarbarem
Późna wiosna i wczesne lato to czas, w którym z łatwością kupimy na stoiskach...
Odsłon: 450