Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
100% sera w serniku bez żadnego spodu.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8554
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 368
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4939
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8554
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 368
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4939
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrem do białości. Stopniowo dodajemy twaróg, dalej ubijając, miękkie masło, mąkę/budyń, ziarenka z wanilii bądź aromat, i na koniec bakalie. Z białek należy ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą masy.
Sernik przekładamy do tortownicy (średnica 24cm) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1 godzinę. Podczas pieczenia możemy przykryć folią aluminiową żeby sernik pozostał jasny.
Sernik czasem lubi opadać po upieczeniu mój za wiele nie opadł ale za to w jednym miejscu pękł. Dlatego najlepiej jest go studzić przy lekko uchylonym piekarniku.