Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik z owocami
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
Blachę do pieczenia (25x34 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Bierzemy 4 jajka i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier (16 dag) cały czas ubijając. Żółtka ubijamy oddzielnie, dodajemy do ubitych białek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Po dodaniu każdej porcji delikatnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (bez termoobiegu). Ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut lub do "suchego patyczka". Po upieczeniu wyciągamy ciasto i odstawiamy do przestudzenia.
Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w jeszcze drobniejszą kostkę. Do garnka wybijamy 5 jajek i stopniowo dodając szklankę cukru, ucieramy na puszystą masę. Do tak przygotowanej masy dodajemy stopniowo ser, serek homogenizowany, budyń oraz śmietankę, cały czas ucierając, aż do wyczerpania składników.
Na przestudzony biszkopt wykładamy połowę skrojonego ananasa. Przykrywamy masą serową. Na wierzch układamy resztę ananasa i posypujemy skórką z pomarańczy.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w trybie "góra" (dół pozostaje wyłączony aby nie spalić spodu). Pieczemy około 50 minut.