Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dodatkiem bananów pod galaretką to deser, który w moim domu zawsze chętnie się jada ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 59
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4136
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 59
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4136
Składniki
Całą formę wyłożyć folią spożywczą, by masa serowa nie "uciekła" :) Na dnie tortownicy wyłożyć biszkopty, 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody i ostudzić. Ser (u mnie z wiaderka 3-krotnie mielony) zmiksować z cukrem pudrem. Do sera, stale miksując wlać ostudzoną galaretkę. Masę serową przelać na biszkopty i schować do lodówki, by stężała. w międzyczasie rozpuścić w 500 ml wody galaretkę wiśniową i ostudzić.
Banany pokroić w plasterkach i na stężonej masie ułożyć 2 warstwy owoców. Zalać czerwoną galaretką i schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!