Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3647
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 142
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 865
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3647
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 142
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 865
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić razem z ostudzonymi batatami, dodać masło, cukier, żółtka i budyń. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę, skropić aromatem do smaku, wymieszać. Przelać do przygotowanej formy posypanej obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, cukru i wiórek, po czym dopiec złociście przez 10 minut.