Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z batatem

Sernik z batatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2561 Ocena: 19404

Dodano:

Odsłon: 380

Idealny smak i aromat.
Reklama
Reklama
Sernik z batatem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Twaróg zmielić razem z ostudzonymi batatami, dodać masło, cukier, żółtka i budyń. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę, skropić aromatem do smaku, wymieszać. Przelać do przygotowanej formy posypanej obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, cukru i wiórek, po czym dopiec złociście przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń