Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :).
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Składniki
Na początek przygotowujemy kruche ciasto.Na stolnicę wysypujemy mąkę ,cukier puder i proszek do pieczenia.Mieszamy aż wszystko się połączy.Następnie dodajemy masło,kroimy nożem,dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto. Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki. Teraz czas na masę serową.Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszkę (u mnie 36x25) wykładamy papierem do pieczenia ,na dno zetrzeć na tarce połowę schłodzonego ciasta.Na ciasto wykładamy masę serową Brzoskwinie osączamy na sitku,kroimy na male kawałki i układamy na masie serowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,partiami dodajemy cukier,miksujemy do momentu aż cukier się rozpuści.Taką białkową pianę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część schłodzonego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 50-60 min.Po tym czasie sernik zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. SMACZNEGO!!!