Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami Serników nigdy za wiele, dlatego dziś przepis na kolejny. Dostałam go kilka ładnych lat temu od mojej cioci - od tamtej pory jest on chyba drugim zaraz po serniku z rosą (na, który przepis znajdziecie tutaj) moim ulubionym ciastem. Zapewniam, że jeśli zrobicie go choć raz zakochacie się w tym smaku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 377
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2686
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 377
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2686
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy większą częścią ciasta.
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeśli używamy twarogu najpierw trzykrotnie go mielimy. Masę wykładamy na ciasto.
Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy w paski i układamy na masie serowej. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Gotową wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta.