Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwiniami z syropu. Sernik na spodzie z herbatników i z polewą czekoladową. Polecam
tortownica, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana lub szpatułka silikonowa, miska,
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 92
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 147
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 92
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 147
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie rozłożyć na spodzie herbatniki. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek, następnie wsypać cukier i cukier waniliowy i ubić na puszystą masę do białości. Do ubitej masy cały czas miksując porcjami dodawać ser, następnie śmietanę oraz proszek budyniowy. Miksować tylko do połączenia składników. Wmieszać odsączone , pokrojone w kostkę brzoskwinie. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masę serową już nie miksując tylko drewnianą łyżką lub silikonową szpatułką połączyć z masą białkową. Po wymieszaniu masę przełożyć do przygotowanej tortownicy na spód z herbatników. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do 60 minut. Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika 30 minut, wyjąć i całkowicie wystudzić. Po wystudzeniu polać pole czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Do przygotowanej masy serowej wmieszać odsączone, pokrojone brzoskwinie.
Masę serową połączyć z masą białkową.
Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w 180 stopniach około 60 minut.
Sernik po upieczeniu polać polewą czekoladową.