Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na sernik idealny. Sernik z brzoskwiniami i bezą to jeden z moich ulubionych serników. Delikatny, kremowy i puszysty sernik na kruchym spodzie. Rewelacja!
Sernik najlepiej jest zacząć od zrobienia kruchego ciasta: do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, proszek, masło i całość posiekać nożem, aż uzyskamy efekt kruszonki. Następnie do ciasta dodać żółtka i zagnieść na gładkie spójne ciasto.
Zagniecione ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki. Druga cześć ciasta wyłożyć na dnie dnie blaszki wyłożonej pergaminem. Moja blacha o wymiarach 25 x 35 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem i blachę z ciastem również włożyć do lodówki.
W tym czasie kiedy ciasto się chłodzi zrobić masę serową: jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i dodatkiem soli.
Do utartych jajek dodać zmielony ser, ekstrakt waniliowy, rozpuszczone masło, śmietanę i budyń. Całość dobrze wymieszać.
Schłodzoną blachę z ciastem wyjąc z lodówki i ciasto podpiec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 15 minut.
Na lekko przestudzone ciasto wyłożyć masę serową. Na wierzchu masy serowej ułożyć odsączone z zalewy brzoskwinie.
Następnie zrobić bezę: białka zmiksować z dodatkiem szczypty soli i cukrem na sztywną pianę. Gotowe białka równo ułożyć na brzoskwiniach i na sam wierzch zetrzeć drugą cześć kruchego ciasta.
Sernik piec w 170 st. C, funkcja piekarnika góra – dół, przez około godzinę.
Przestudzone ciasto można na koniec posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Przepyszny sernik na ciemnym spodzie ,rozpływa się w ustach Bardzo łatwy do...
Odsłon: 54631
Zapraszam na makowiec na maślanym kruchym cieście z delikatną bezą. Przepis w...
Odsłon: 7318
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 51
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 337
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 51
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 337
Składniki
Sernik najlepiej jest zacząć od zrobienia kruchego ciasta: do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, proszek, masło i całość posiekać nożem, aż uzyskamy efekt kruszonki. Następnie do ciasta dodać żółtka i zagnieść na gładkie spójne ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki. Druga cześć ciasta wyłożyć na dnie dnie blaszki wyłożonej pergaminem. Moja blacha o wymiarach 25 x 35 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem i blachę z ciastem również włożyć do lodówki.
W tym czasie kiedy ciasto się chłodzi zrobić masę serową: jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i dodatkiem soli. Do utartych jajek dodać zmielony ser, ekstrakt waniliowy, rozpuszczone masło, śmietanę i budyń. Całość dobrze wymieszać.
Schłodzoną blachę z ciastem wyjąc z lodówki i ciasto podpiec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 15 minut. Na lekko przestudzone ciasto wyłożyć masę serową. Na wierzchu masy serowej ułożyć odsączone z zalewy brzoskwinie.
Następnie zrobić bezę: białka zmiksować z dodatkiem szczypty soli i cukrem na sztywną pianę. Gotowe białka równo ułożyć na brzoskwiniach i na sam wierzch zetrzeć drugą cześć kruchego ciasta. Sernik piec w 170 st. C, funkcja piekarnika góra – dół, przez około godzinę. Przestudzone ciasto można na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 648
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 251