Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z ciastem czekoladowym pojawiał się na stole właściwie tylko w święta, dwa razy do roku. Połączenie sera z czekoladowym ciastem jest po prostu rewelacyjne :) Polecam :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatam ciasto konsystencji mokrego piasku, nie lepię kulki.
Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, dodaję stopniowo żółtka i po łyżce zmielony twaróg. Następnie wsypuję kaszę manną i cukier waniliowy. Wszystkie białka ubijam i dodaję razem z bakaliami do masy serowej. Całość najlepiej wymieszać łopatką.
2/3 czekoladowego ciasta wykładam na blaszce (25 cm x 40 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewam masę serową i posypuję pozostałym ciastem. Sernik piekę w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Kiedy sernik jest gotowy, uchylam piekarnik, żeby ciasto mogło "się przyzwyczaić". A teraz spróbujcie poczekać, aż ostygnie :) Smacznego :)