Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na różne okazje jak i przyjęcia okolicznościowe pięknie prezentuje się na stole.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7865
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7865
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj margarynę, żółtka i jajko, na koniec dodaj śmietanę zagnieść kruche ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj wyłóż do blachy ponakuwaj widelcem i posmaruj białkiem.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaj ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, olejki i wszystko dokładnie wymieszaj,na koniec dodaj pianę z białek. Masę serową wylej na ciasto i piecz około 1 godziny w temperaturze 170 st.
Czekoladę rozpuść dodaj śmietanę. Po wystygnięciu sernika wierzch polej czekoladą możesz jeszcze zetrzeć kilka kostek czekolady na górę sernika. Smacznego.