Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik, prosty w przygotowaniu. Idealny na deser lub święta. Zamiana cukru na erytrytol lub ksylitol sprawi, że będzie to idealne ciasto dla diety keto.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać masło i ucierać jeszcze przez chwilę. Do utartej masy, małymi porcjami dodać cały ser, ekstrakt waniliowy, wsypać budyń. Ucierać jeszcze chwilę tylko do połączenia składników. Ubić pianę z białek i powoli wymieszać z masą serową. Tortownicę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć utartą masę. Ciasto piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ( góra i dół) przez 1h do 1,5 h w zależności od piekarnika. Nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik powinien być złoto-brązowy, może lekko pęknąć. Studzić w otwartym lekko piekarniku, ciasto może lekko opaść. Wystudzony polać roztopioną czekoladą wymieszaną ze słodką śmietanką i udekorować wg uznania. Najlepiej smakuje po nocy w lodówce.