Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dynią to niezwykle smaczny i atrakcyjny wizualnie wariant tradycyjnego wypieku. Koniecznie użyj do jego przygotowania prawdziwego, samodzielnie zmielonego twarogu!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z n...
Odsłon: 6575
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu....
Odsłon: 8859
Sernik z dynią z pewnością jest całkowicie inny od znanych i klasycznych sern...
Odsłon: 5522
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 577
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 893
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1818
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 577
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 893
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1818
Składniki
Zagnieć ręcznie składniki na kruche ciasto (do uzyskania jednolitej masy). Z ciasta uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie wyłóż nim dno tortownicy o średnicy 24-26 cm. Posmaruj ciasto białkiem (z użyciem silikonowego pędzelka), ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 15 minut (aż się zarumieni).
Wyjmij ciasto z piekarnika i wstaw do niego pokrojoną na kawałki dynię (oczyszczoną z miękiszu z pestkami). Piecz przez około 20-40 minut – do miękkości. Przestudzony miąższ oddziel od skórki i zblenduj na purée.
Utrzyj żółtka z cukrem na jasną, puszystą masę. Połącz ją z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym i skórką z pomarańczy. Nie przerywając miksowania dodaj masło, śmietanę kremówkę i purée. Następnie partiami dodawaj twaróg. W osobnym naczyniu ubij pianę z białek i wymieszaj ją ręcznie z uzyskaną masa serową.
Przelej masę do tortownicy. Wstaw ją piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 75 minut. Po upieczeniu pozostaw sernik z dynią do wystudzenia w uchylonym piekarniku (dzięki temu ciasto nie opadnie). Przed podaniem sernik możesz udekorować bitą śmietaną i np. syropem klonowym.
Przepisy Desery
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Desery
Ciasto trzy bit
Desery
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Sernik papieski
Serniczek marzenie!!! Rozpływa się w ustach tak miękki i puszysty w smaku jes...
Odsłon: 73
Smaczny orzechowiec z kawą
Smaczny orzechowiec z kawą- wyśmienite, pracochłonne ciasto z dobrą masą kawo...
Odsłon: 81