Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest pyszny i bardzo szybki do zrobienia. Przygotowanie tego sernika zajmuje dokładnie kilkanaście minut, nie licząc czasu pieczenia. Ja mój sernik zrobiłam w małej tortownicy, tylko z 500g sera, ale składniki można podwoić.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44851
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 720
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44851
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 720
Składniki
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Na dnie tortownicy ułożyłam herbatniki pełnoziarniste, dopasowując je do kształtu formy. Do miski przełożyłam biały ser. Wsypałam cukier kryształ, cukier waniliowy i proszek budyniowy i zmiksowałam to do połączenia składników. Następnie dodałam całe jajko i ponownie zmiksowałam do połączenia. Masę serową wyłożyłam na herbatniki i wyrównałam powierzchnię. Jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne i pokroiłam je w kostkę. Jabłka wymieszałam z odrobiną cynamonu i wyłożyłam je w miarę równomiernie na masę serową. Składniki kruszonki umieściłam w misce i rozcierałam do uzyskania okruchów. Tak przygotowaną kruszonką posypałam wierzch ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go 55 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu i bez rozgrzewania piekarnika. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na kilkanaście minut po czym wyjęłam go i studziłam na metalowej kratce. Po wystudzeniu schłodziłam go dodatkowo w lodówce. Jak wspomniałam na wstępie, sernik można przygotować w większej formie z podwójnej ilości składników, wykorzystując cały kilogram sera białego.