Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik z dostępny teraz jagodami.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Składniki
Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Najlepiej jeśli masa będzie w formie sypkiego piasku, wtedy tylko wysypujemy ją do formy i dociskamy, aby powstała równa powierzchnia. Formę ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i wysypujemy ciasto, tworząc równomierną powierzchnię. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10 min. w 170 C. Po wyjęciu studzimy. Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temp. pokojową. Do miski wkładamy ser, jagody, cukier, ekstrakt z wanilii, mąkę, sok z cytryny i miksujemy do połączenia. Pod koniec dodajemy stopniowo jajka i ponownie miksujemy do połączenia. Masę wylewamy na ostudzony spód i pieczemy 55 min. w temp. 180 C. Tego sernika nie pieczemy do suchego patyczka, tylko do ściętego wierzchu ciasta. Wszystkie składniki na polewę mieszamy trzepaczką i polewamy nią sernik ( po 55 min. pieczenia ). Delikatnie rozprowadzamy, aby uzyskać gładką powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 10 min. Po upieczeniu sernik studzimy i wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego.