Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
LEKKI SERNIK Z KOKOSEM NA BISZKOPCIE. PRZEPYSZNY.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Biszkopt z 6 jaj- upiec-przekroić na 2 placki -2 galaretki cytrynowe- ugotować w 0,5 l wody i rozlać do dwóch szklanek ,pozostawić do ostygnięcia -30-40 dkg sera białego półtłustego(typu imperial)-zmiksować z 1 szkl. ostygniętej galaretki(lekko tężejąca) -0,5l śmietany kremówki 30%-ubić na sztywno + do tego dodać Śnieżkę 1 szt. + nadal miksując dodać 1 szkl. ostygniętej galaretki Następnie połączyć masę serową z bitą śmietaną.
W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na pierwszą część biszkopta wylać masę serową, następnie położyć drugą część biszkopta , na drugiej część biszkopta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, na to posypkę z wiórek kokosowych(najlepiej jeszcze ciepłą posypkę aby później się tak bardzo nie osypywała). POSYPKA: 2 łyżki margaryny +3 łyżki cukru +10 dkg wiórek kokosowych zarumienić na patelni i jeszcze ciepłe nałożyć Ciasto pozostawić w chłodnym miejscu lub lodówce aby masa stężała. SMACZNEGO.