Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce, takie jak maliny, idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju deserów, jak choćby do sernika na zimno ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25913
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25913
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Składniki
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru. Kremówkę połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać. Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą.
Ciasto na noc schować do lodówki. A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości... Smacznego!