Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
zagnieć ciasto.
Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka.
Dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z mandarynek.
ucierając, dodawaj po łyżce sera białego
Połącz z mąką i kaszą, a na końcu z ubitymi białkami.
Dno kwadratowej foremki wylep ciastem
Boki nasmaruj masłem i wylep paskami papieru do pieczenia.
Do przygotowanej foremki wlej 3/4 masy serowej.
Ułóż na niej osączone mandarynki z puszki, przykryj resztą masy.
Piecz około 2 godziny w 160°C.