Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek zmiksowanego mango, zmienia smak popularnego sernika. Ciasto zmienia też delikatnie kolor i ładnie pachnie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6358
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6358
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Masło utrzeć na puszystą masę razem z cukrem. Stopniowo-wciąż miksując dodawać po jednym żółtku, zmielony twaróg, sok i skórkę z cytryny. Ubić białka, wyłożyć je na masę serową, wsypać proszek budyniowy i kaszkę mannę. Mocno dojrzałe mango obrać, usunąć pestki i zmiksować. Całość bardzo delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę lub tortownicę. Jeśli chcemy by sernik był wysoki, pieczemy w mniejszej formie. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni i piec sernik przez godzinę i 10 minut.Pod koniec pieczenia możemy przykryć ciasto papierem do pieczenia by się za mocno nie spiekło. Po tym czasie wyłączmy piekarnik, uchylamy leciutko drzwiczki i zostawiamy sernik do całkowitego wystudzenia. Pamiętajmy, że serniki nie lubią nagłej zmiany temperatury i wtedy często opadają. Przed podaniem możemy ciasto oprószyć przy pomocy drobnego sitka cukrem pudrem lub oblać polewą