Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z mlekiem w proszku
Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...
Odsłon: 4412
..smaczny lekki i puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis jest b...
Odsłon: 19102
Przepis dnia
Domowy, smaczny chleb, w smaku przypominający chleb tostowy. Polecam!
Odsłon: 333
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 128
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12066
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 189
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 128
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12066
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 189
Składniki
Do misy robota wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, budynie, mleko w proszku oraz dodajemy twaróg całość miksujemy do połączenia się składników. Kolejno wlewamy powoli olej oraz mleko. Cały czas miksujemy do momentu, aż znikną grudni z mleka w proszku. Białka ubijamy w osobnej misie na sztywno. Dodajemy do masy serowej i całość mieszamy szpatułką, aż białka połączą się z masą. Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. Na nie układamy herbatniki. Powoli przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy folią aluminiową. Po tym czasie studzimy sernik przy uchylonym lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie sernika każdym sposobem będzie poprawna.
Przepisy Desery
Desery
Brownie
Desery
Naleśniki z banana
Desery
Torcik dla wnuczki i męża
Desery
Ciasto japońskie
Brownie
Brownie to z pewnością jedno z ulubionych ciast każdego wielbiciela czekolady...
Odsłon: 280
Naleśniki z banana
Przepyszne naleśniki z bananem. Po usmażeniu wychodzą cieniutkie, elastyczne,...
Odsłon: 250