Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..smaczny lekki i puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis jest bardzo prosty i z pewnością ten sernik każdemu się uda. Sernik na dużą blachę 24x35cm
Blachę wykładamy papierem do pieczenia; na spodzie układamy herbatniki.
Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy; następnie cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując, wsypujemy mleko w proszku, wszystko mieszamy żeby nie było grudek. Na końcu wlewamy mleko.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną piane, następnie wsypujemy stopniowo cukier i miksujemy. Ubitą pianę należy delikatnie wmieszać do masy serowej, najlepiej robić to łyżką.
Gotową masę wylewamy na herbatniki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. godzinę, gdyby góra za bardzo zaczęła się przypiekać, można przykryć wierzch sernika papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia.
Gdy sernik przestygnie należy zrobić polewę, masło lub margarynę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu; wsypujemy cukier, podgrzewamy do rozpuszczenia, wsypujemy kakao dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Sernik smarujemy polewą.
Trochę inne placki z dodatkiem mleka w proszku. Placki bardzo pyszne.
Odsłon: 8506
Ciasto dzięki temu nabrało pysznego słodkiego smaku. Sposób przygotowania nie...
Odsłon: 11038
Serniki to jedno z najbardziej lubianych ciast chyba w każdym domu zgadzacie...
Odsłon: 5217
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5829
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 126
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 271
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 206
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5829
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 126
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 271
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 206
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia; na spodzie układamy herbatniki.
Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy; następnie cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując, wsypujemy mleko w proszku, wszystko mieszamy żeby nie było grudek. Na końcu wlewamy mleko.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną piane, następnie wsypujemy stopniowo cukier i miksujemy. Ubitą pianę należy delikatnie wmieszać do masy serowej, najlepiej robić to łyżką.
Gotową masę wylewamy na herbatniki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. godzinę, gdyby góra za bardzo zaczęła się przypiekać, można przykryć wierzch sernika papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia.
Gdy sernik przestygnie należy zrobić polewę, masło lub margarynę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu; wsypujemy cukier, podgrzewamy do rozpuszczenia, wsypujemy kakao dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Sernik smarujemy polewą.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 134
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 161