Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..smaczny lekki i puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis jest bardzo prosty i z pewnością ten sernik każdemu się uda. Sernik na dużą blachę 24x35cm
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia; na spodzie układamy herbatniki.
Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy; następnie cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując, wsypujemy mleko w proszku, wszystko mieszamy żeby nie było grudek. Na końcu wlewamy mleko.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną piane, następnie wsypujemy stopniowo cukier i miksujemy. Ubitą pianę należy delikatnie wmieszać do masy serowej, najlepiej robić to łyżką.
Gotową masę wylewamy na herbatniki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. godzinę, gdyby góra za bardzo zaczęła się przypiekać, można przykryć wierzch sernika papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia.
Gdy sernik przestygnie należy zrobić polewę, masło lub margarynę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu; wsypujemy cukier, podgrzewamy do rozpuszczenia, wsypujemy kakao dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Sernik smarujemy polewą.