Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest pyszny, delikatny, puszysty i rozpływa się w ustach.
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1010
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 67
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 411
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 719
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2835
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1010
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 67
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 411
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 719
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2835
Składniki
Jaja oddzielić białka od żółtek. Twaróg, żółtka, cukier waniliowy i budyń zmiksować. Dosypać mleko w proszku i olej. Wymieszać. Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubite białka na przemian z zimnym mlekiem stopniowo dodawać do masy serowej. Mieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Sernik piec w 170* góra dół bez termoobiegu przez 40 minut. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i nie otwierać go przez godzinę. Po upływie godziny można otworzyć. Jeżeli uchylimy drzwiczki piekarnika zaraz po upieczeniu sernik opadnie. Smacznego.