Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 14
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 528
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 745
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 288
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 14
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 528
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 745
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 288
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, cukrem wanilinowym i budyniami. Następnie wlewać powoli olej i dalej miksować. Dodać mleko w proszku i mleko zwykłe, miksować aż nie będzie grudek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca.
Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Następnie powoli wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się nie klei. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.