Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10636
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10636
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, cukrem wanilinowym i budyniami. Następnie wlewać powoli olej i dalej miksować. Dodać mleko w proszku i mleko zwykłe, miksować aż nie będzie grudek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca.
Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Następnie powoli wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się nie klei. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.