Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17758
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 420
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 943
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7371
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8805
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17758
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 420
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 943
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7371
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8805
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, cukrem wanilinowym i budyniami. Następnie wlewać powoli olej i dalej miksować. Dodać mleko w proszku i mleko zwykłe, miksować aż nie będzie grudek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca.
Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Następnie powoli wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się nie klei. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.