Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki ? mam dla was mój osobisty przepyszny przepis
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 105
Składniki
Na początek ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli a następnie partiami dodawać cukier ( 0,5 szklanki ) i ubijać tak długo aż piana będzie sztywna i lśniąca
Jak już mamy przygotowane białka wtedy robimy ciasto sypane wszystkie składniki wymieszać ręką do połączenia się w jedną całość aby było ciasto sypane
Kolejny etap to zmiksowanie żółtek z cukrem na puszystą masę jajeczna tak zwany kogel - mogel i dodanie do niej pozostałych składników czyli twaróg, budyń oraz aromat dowolny zmiksować i dodać pianę z białek mieszając ją drewnianą łyżką
Przygotowaną masę twarogową przelać na wysypane ciasto sypane do blaszki 35/25 wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonym drzwiczkami
Ostygnięty sernik udekorować według swego uznania, to pierwszy sernik który w ogóle mi nie opadł. Dokładny opis i zdjęcia znajdują się na moim blogu