Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wilgotne o aksamitnym smaku .Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3510
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 580
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3510
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 580
Składniki
Herbatniki zmiksować blenderem, masło roztopić razem z kakao i wlać do herbatników. Miksować ,aż masa stanie się lepka. Niedużą prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia /jeśli jest to forma sylikonowa, to bez papieru/ i masą kakaową wylepić dno formy.
Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodawać po jednym jajku ciągle miksując, następnie dodać ser i budynie. Chwilę miksować, a na końcu dodać mus jabłkowy. Połączyć dokładnie wszystkie składniki i gotową masę serową przelać na ciasteczko wy spód.
Nagrzać piekarnik do 175st.C włożyć sernik i piec ok.60 minut. Na dno piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, dzięki czemu sernik będzie bardziej kremowy. Składniki polewy rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać aż masa zacznie gęstnieć i posmarować nią wierzch wystudzonego sernika. Posypać skórką pomarańczową i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Życzę SMACZNEGO!