Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wilgotne o aksamitnym smaku .Polecam.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 94
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 109
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 94
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 109
Składniki
Herbatniki zmiksować blenderem, masło roztopić razem z kakao i wlać do herbatników. Miksować ,aż masa stanie się lepka. Niedużą prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia /jeśli jest to forma sylikonowa, to bez papieru/ i masą kakaową wylepić dno formy.
Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodawać po jednym jajku ciągle miksując, następnie dodać ser i budynie. Chwilę miksować, a na końcu dodać mus jabłkowy. Połączyć dokładnie wszystkie składniki i gotową masę serową przelać na ciasteczko wy spód.
Nagrzać piekarnik do 175st.C włożyć sernik i piec ok.60 minut. Na dno piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, dzięki czemu sernik będzie bardziej kremowy. Składniki polewy rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać aż masa zacznie gęstnieć i posmarować nią wierzch wystudzonego sernika. Posypać skórką pomarańczową i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Życzę SMACZNEGO!