Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty sernik z musem malinowy na czekoladowym brownie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Czekoladę roztopić i ostudzone połączyć z masłem. Oddzielnie ubić jajko na pianę. Przesianą mąkę dodajemy do masy czekoladowej oraz ubitą pianę a na końcu żółtko. Brownie pieczemy w tortownicy o wym.26 cm przez 8 minut w temperaturze 175C góra- dół
Maliny chwile gotujemy w garnuszku z cukrem, następnie przecieramy przez sitko by pozbyć się pestek. Uzyskany mus będziemy tworzyć wzorki na serniku a reszta jako polewa do sernika.
Twaróg trzeba zmielić dwukrotnie. Wszystkie składniki przekładamy do miski z twarogiem i miksujemy. Gotową masę serową wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch sernika wykładamy po łyżeczce mus malinowy a wykałaczką zrobić ósemki lub wzorki. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 175C góra-dół przez 15 minut, następnie zmniejszamy do temperatury 120C i pieczemy przez 90 minut. Sernik po upieczeniu wkładamy do lodówki na całą noc, Gotowy polewamy musem malinowym. Smacznego!!