Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z nutką cynamonu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Do szklanki o pojemności 200 ml wsypać dwa budynie, dodać proszek do pieczenia i dopełnić szklankę mąką tortową. Całe jajka ubijać z cukrem przez 10 minut aż masa podwoi swoją objętość. Stopniowo-wciąż ubijając dodawać przesianą i zmieszaną mąkę z budyniem i proszkiem. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm i wstaić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić na dwa blaty.
Galaretki rozmieszać z gorącą, przegotowaną wodą i odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować na "puch", stopniowo łączyć z lekko tężejącą galaretką. Odłożyć 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu. A do masy serowej dodać pokrojone brzoskwinie i borówki. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Przykryć drugim. Wierzch biszkoptu posmarować wcześniej odłożoną masą i ciasto wstawić na 10 minut do lodówki. Kiedy masa zgęstnieje- zrobić wzorek i przy pomocy sitka oprószyć ciasto cynamonem.