Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z nutką cynamonu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Składniki
Do szklanki o pojemności 200 ml wsypać dwa budynie, dodać proszek do pieczenia i dopełnić szklankę mąką tortową. Całe jajka ubijać z cukrem przez 10 minut aż masa podwoi swoją objętość. Stopniowo-wciąż ubijając dodawać przesianą i zmieszaną mąkę z budyniem i proszkiem. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm i wstaić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić na dwa blaty.
Galaretki rozmieszać z gorącą, przegotowaną wodą i odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować na "puch", stopniowo łączyć z lekko tężejącą galaretką. Odłożyć 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu. A do masy serowej dodać pokrojone brzoskwinie i borówki. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Przykryć drugim. Wierzch biszkoptu posmarować wcześniej odłożoną masą i ciasto wstawić na 10 minut do lodówki. Kiedy masa zgęstnieje- zrobić wzorek i przy pomocy sitka oprószyć ciasto cynamonem.