Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik do kolekcji. Tym razem na spodzie z ciastek owsianych i sucharków, z dużą ilością owoców jagodowych. Leciutki, puszysty, słodko-kwaśny dzięki owocom.
Piekarnik nagrzać do 145 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka i sucharki pokruszyć bardzo drobno (blender, Thermomix). Masło roztopić i dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać, masą wyłożyć dno tortownicy. Piec ok. 10 minut.
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodać twaróg i serek. Wyłożyć na podpieczony spód, piec kolejne 40 min. w tej samej temperaturze. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, zdjąć obręcz tortownicy i ostudzić.
Owoce umyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę zmiksować i przetrzeć przez sitko. Puree podgrzać w garnku. Skrobię wymieszać dokładnie z 4 łyżkami zimnej wody, dodać do puree i krótko gotować. Ostudzić i wylać na sernik. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować pozostałymi owocami.
Smacznego :)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 15
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1389
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 166
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 91
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 29
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 33
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 15
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1389
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 166
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 91
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 29
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 33
Składniki
Piekarnik nagrzać do 145 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka i sucharki pokruszyć bardzo drobno (blender, Thermomix). Masło roztopić i dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać, masą wyłożyć dno tortownicy. Piec ok. 10 minut.
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodać twaróg i serek. Wyłożyć na podpieczony spód, piec kolejne 40 min. w tej samej temperaturze. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, zdjąć obręcz tortownicy i ostudzić.
Owoce umyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę zmiksować i przetrzeć przez sitko. Puree podgrzać w garnku. Skrobię wymieszać dokładnie z 4 łyżkami zimnej wody, dodać do puree i krótko gotować. Ostudzić i wylać na sernik. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować pozostałymi owocami. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Desery
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Desery
Ciasto Biedaczek
Desery
Malinowy Chruśniak
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 44
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 91