Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 526
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3590
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4642
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30576
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 526
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3590
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4642
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30576
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru jajka i śmietany wyrobić ciasto i wylepić nim spód i brzegi tortownicy o średnicy 25-26cm.
MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać ser, dalej miksując. Dodać margarynę i budyń w proszku. Zmiksować składniki dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na spód ciasta wyłożyć połowę masy serowej następnie warstwę pierniczków i resztę masy. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. Gotowy zimny sernik można polewą lub posypać cukrem pudrem.