Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 860
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 860
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru jajka i śmietany wyrobić ciasto i wylepić nim spód i brzegi tortownicy o średnicy 25-26cm.
MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać ser, dalej miksując. Dodać margarynę i budyń w proszku. Zmiksować składniki dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na spód ciasta wyłożyć połowę masy serowej następnie warstwę pierniczków i resztę masy. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. Gotowy zimny sernik można polewą lub posypać cukrem pudrem.