Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z pomarańczą i czekoladą
Artykuł sponsorowany
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5883
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5883
Składniki
Twaróg zmiksować z cukrem przez 2-3 minuty na gładką masę, dodać jajka, sok i skórkę startą z pomarańczy oraz budyń waniliowy (proszek) – zmiksować tylko do połączenia się składników.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem formy.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia wstawić formę z ciastem. Ustawić czas na 35 minut, umieścić formę w urządzeniu Airfryer i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Gotowe ciasto zostawić w formie przez 2 godziny do ostygnięcia, następnie wyciągnąć z formy. Gdy ciasto przestygnie roztopić czekoladę. Do rozgrzanego do 100 stopni urządzenia wstawić formę z wrzącą wodą, umieścić w niej miseczkę z czekoladą i zamknąć urządzenie. Ustawić czas na 6 minut i kontynuować roztapianie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Rozpuszczoną czekoladą polać wystudzone ciasto i poczekać aż zastygnie. Schłodzić w lodówce minimum 4 godziny.
Wskazówka: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, w innym wypadku sernik może popękać.