Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jak zwykle eksperymentowałam nad ciastem. Zrobiłam sernik z serkiem mascarpone i powiem wam że wyszedł bardzo fajny urósł pięknie ale gdy stygł to opadł, ale nie ważne bo w smaku jest mega i rozpływa się w ustach. Na pewno zagości u mnie na stałe, lubię gdy coś wymyślę i wyjdzie dobre i smaczne, będę dalej go ulepszać do tego czasu aż wyrośnie wielgachny i nie opadnie.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19809
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2953
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19809
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2953
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Składniki
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i całość zmiksować na jednolitą pulchną masę. Do ubitej masy jajecznej dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło o temperaturze pokojowej i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z masłem.
Do zmiksowanej całości dodać ser z wiaderka ( u mnie pomarańczowy ), budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz serek mascarpone i całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników.
Do blaszki 26 * 26 można mniejszej wyłożonej papierem do pieczenia wylać ciasto sernikowe, na wierzch ciasta można ułożyć dowolne owoce ( u mnie jagody leśne mrożone ).
Przygotowane tak ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, ustawionego na 180 stopni i piec 55 - 60 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia się sernika, przed pieczeniem na dno piekarnika wstawić pojemnik z wodą. Po upieczeniu studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Polecam po ostygnięciu wstawić sernik na desce do lodówki aby się związał.
Sernik idealnie nadaje się do kawy jak również dla spodziewanych gości jest tak mięciutki że rozpływa się w ustach i po mimo tego że opadł jest przepyszny.