Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja sernika z dodatkiem czekolady...Pycha!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8638
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8638
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Czekoladowe herbatniki zmiksować w blenderze. Masło stopić i połączyć z ciastkami. Wyłożyć dno tortownicy i schować do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrami. Następnie połączyć ze śmietaną, ostudzoną czekoladą i żelatyną. Całość szybko, ale dokładnie połączyć. Na końcu dodać startą na dużych oczkach czekoladę i wymieszać.
Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód. Czekoladę gorzką roztopić z masłem w kąpieli wodnej i przyozdobić ciasto. Chłodzić w lodówce 5-6 godz. Smacznego!