Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie ze śliwkami. Sernik z bezą i kruszonką. Sernik wyszedł aksamitny, winny i pyszny.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2506
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1895
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2506
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1895
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać śmietanę i zmiksować.Większą połowę ciasta, porozkładać i rozklepać na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.Resztę można schłodzić na kruszonkę.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Śmietankę wymieszać z budyniem i wlać do sera,dodać ekstrakt i ponownie zmiksować.Nie miksować za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzyć masę. Wylać masę na surowe ciasto.
owoce-Połówki śliwek porozkładać na masie serowej, brzuszkiem do dołu. Każdą odrobinkę pocukrować.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na śliwki.
kruszonka-Pozostawione ciasto porozkładać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.