Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik ze słoną nutą"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 51
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 51
Składniki
ok. 70 minut
spodu zmiksować na jednolitą masę, rozłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, schłodzić w lodówce. masy serowej zmiksować, rozłożyć na spodzie, piec ok. 50 minut w temperaturze ok. 175oC.
Na polewę: wlać śmietanę do rondelka, dodać cukier i połamaną czekoladę, gotować na niedużym ogniu do rozpuszczenia wszystkich składników i uzyskania jednolitej masy. Gotową polewę szybko zdjąć z ognia, bo, niestety, lubi się przypalać.
Sernik wyjąć z piekarnika, na wierzchu rozprowadzić polewę i ponownie włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Po upieczeniu pozostawić w piecu do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony włożyć na co najmniej 12 godzin do lodówki.Źródło: Twoje Imperium