Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwotnie miało być brownie z serem ale przed wylaniem ciasta na blachę stwierdziłam że zrobię tak żeby była zebra, ciasto było dla domowników więc można było zaryzykować.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65076
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5780
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 507
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65076
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5780
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 507
Składniki
Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokruszoną czekoladę i masło włożyć do rondelka i rozpuścić; cały czas mieszając. W misce ubić całe jajka z cukrem na gładką, puszystą masę, dodać przestudzony sos czekoladowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i znów dokładnie wymieszać.
Tortownice (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3-4 łyżki ciasta i sera, aż do ich wyczerpania. (ja wylewałam z garnka na oko :) )
Pieczemy 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 C. Ciasto zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.