Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11953
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 127
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155425
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11953
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 127
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155425
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Składniki
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy je na sztywna pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy .Ciasto dajemy do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy.
MASA SEROWA ZEBRA Ser musi być w temp pokojowej Mleko wraz z cukrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Studzimy. Dodajemy do sera miksując na najwyższych obrotach (masa powinna być lejąca) dzielimy ją na pół i do jednej części dajemy kakao.
Następnie wylewamy na biszkopt po dużej łyżce(lub chochelce) naprzemiennie masę białą i kakaową (zaczynamy pod środka formy) Wstawiamy do stężenia do lodówki.
MASA BORÓWKOWA mleko z cukrem pudrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia żelatyny,studzimy. Borówki myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Dodajemy na koniec ostudzone mleko z żelatyną i cukrem i miksujemy na najwyższych obrotach. Masę wylewamy na stężały sernik i wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia.