Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kochani, Dzień Ojca juz tuz tuz, wiec przychodzę do Was z rewelacyjnym przepisem na sernik zebra z truskawkami, który sprawdzi się właśnie na te okazje. Myślę, że każdy tata z takiego serniczka będzie zadowolony. Jest on naprawdę smaczny, a dodatek truskawek to prawdziwy game changer!
mikser kuchenny, rózga, miska, forma o srednicy 22 cm
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia.
Umyte, wyszypułkowane i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki zagotować z łyżka cukru. Truskawki można po zagotowaniu lekko rozgnieść widelcem.
Kiedy cukier się rozpuści i truskawki wypuszcza sok, zdjąć z grzania i dodać do nich rozpuszczona wcześniej, galaretkę truskawkowa. Dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia.
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Gotowa masę wyłożyć na spod, wyłożonej pergaminem tortownicy. Moja o średnicy 22 cm.
Ciasteczkowa masę dobrze ugnieść np.: za pomoca dna szklanki. Patrz film.
W dużej misce, za pomoca miksera, ubić na na gesty krem, serek, śmietankę, ekstrakt i cukier puder.
Gotowa masę podzielić na dwie równe części i do jednej z nich dodać kakao. Dobrze wymieszać.
Wszystkie trzy masy naprzemiennie układać na warstwie ciasteczkowej do wykończenia wszystkich składników. Na filmie dokładnie pokazuje jak to zrobić.
Gotowy serniczek włożyć do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na noc.
Sernik można udekorować na końcu truskawkami i mięta.
Smacznego!
Sernik biało - czarny czyli sernik zebra/marmurkowy o smaku śmietankowo - cze...
Odsłon: 2472
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1206
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 144
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 179
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1206
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 144
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 179
Składniki
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia. Umyte, wyszypułkowane i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki zagotować z łyżka cukru. Truskawki można po zagotowaniu lekko rozgnieść widelcem. Kiedy cukier się rozpuści i truskawki wypuszcza sok, zdjąć z grzania i dodać do nich rozpuszczona wcześniej, galaretkę truskawkowa. Dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia.
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Gotowa masę wyłożyć na spod, wyłożonej pergaminem tortownicy. Moja o średnicy 22 cm. Ciasteczkowa masę dobrze ugnieść np.: za pomoca dna szklanki. Patrz film.
W dużej misce, za pomoca miksera, ubić na na gesty krem, serek, śmietankę, ekstrakt i cukier puder. Gotowa masę podzielić na dwie równe części i do jednej z nich dodać kakao. Dobrze wymieszać.
Wszystkie trzy masy naprzemiennie układać na warstwie ciasteczkowej do wykończenia wszystkich składników. Na filmie dokładnie pokazuje jak to zrobić. Gotowy serniczek włożyć do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na noc. Sernik można udekorować na końcu truskawkami i mięta. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 63
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 121