Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniko-Browni Rozpływa się w ustach, wiec zapraszam i zapisujcie przepis
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Ciasto czekoladowe Rozgrzać piekarnik do temp. 170°C. Formę (30 x 24) wyłożyć papierem do pieczenia Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić razem z masłem i cukrem w garnuszku. Mąkę, kakao, jogurt, jajka i sól zmiksować razem. Dodać masę czekoladową i wszystko razem zmiksować do połaczenia składników.
Masa serowa Twaróg, jajka, cukier i budyń zmiksować razem do połaczenia składników. Do przygotowanej wcześniej formy wlać ⅔ ciasta czekoladowego, rozprowadzić ciasto po całej powierzchni. Ciasto równomiernie polać masą serową. Za pomocą łyżki nałożyć pozostałe ciasto czekoladowe. Rozsmarować tworząc na masie serowej nieregularne wzory. Piec 50-60 min (170°C)
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić do ostudzenia następnie polać polewa czekoladowa - gotową i włożyć do lodówki na ok. 3 godz. Serniko-brownie podawać pokrojone w kwadratowe kawałki.