Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników czekolady, sera i mięty :-)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 714
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 714
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
MASA BROWNIE: 1. Masło i czekoladę przełóż do miski i rozpuść w kąpieli wodnej, wymieszaj. 2. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę, cukier, kakao i sól. 3. Dodaj roztopioną z masłem czekoladę i pozostałe składniki. 4. Zmiksuj na gładką masę. MASA SEROWA: 1. Ser włóż do pojemnika malaksera i zmiksuj na gładą masę. 2. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj do połączenia się składników.
WYKONANIE SERNIKOBROWNIE: 1. Formę do brownie wyłóż papierem do pieczenia. 2. Na spód wyłóż 3/4 masy brownie. 3. Na brownie wyłóż masę serową. 4. Na wierzch w nieregularnych odstępach wyłóż pozostałą masę brownie. 5. Masy wymieszaj patyczkiem do szaszłyków robiąc esy-floresy, by ciasto miało marmurkowe wzorek. 6. Piecz w temperaturze 175°C około 30-40 minut. 7. Wystudź i pokrój na kwadraty. 8. Smacznego.