Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne ciasto . Czas tężenia już jest dłuższy:)Ser gotowany,jabłka prażone ,na koniec śmietanowa pianka...po prostu ciasto rozpływa się w ustach.Delicje:) Serdecznie polecam:)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1052
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 195
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1052
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 195
Składniki
Twaróg zmielić. W rondlu rozpuścić masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmielony ser,budynie rozpuszczone w mleku,jajka i doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając. Dodać na końcu rodzynki. Brytfankę 24/34 wyścielić folią aluminiową( łatwiej będzie wyjąć ciasto) Na spód ułożyć warstwę herbatników. Gotujący ser wylać na warstwę herbatników,lekko przestudzić i wyłożyć następną warstwę herbatników. Osobno w rondlu podgrzać jabłka prażone najlepiej własnej roboty,te kupne nie są najlepsze:) Do gorących dodać galaretki ,dobrze wymieszać i już nie gotować. Przestudzić i wylać na herbatniki. Na wierzchu ułożyć następną warstwę herbatników.Dać do lodówki na kilka godzin. Śmietanki ubić z cukrem pudrem,dodać śmietan-fixy oraz sok z 1/2 cytryny. Wyłożyć na ciasto,wierzch posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!