Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 163
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17376
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 163
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17376
Składniki
Ryż ugotować na mleku. Białka ubić na pianę usztywniając łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać do żółtek olej i dalej ucierać. Dodać ugotowany ryż i ser z wiaderka. Na koniec wszystko połączyć z pianą z białek.
Połowę masy wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Poukładać, wcześniej obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Wysypać połowę żurawiny. Zamiast żurawiny mogą być borówki. Wszystko przykryć pozostałą masą. Pieczenie 180 stopni - 1godz 40 min. Z cukru pudru i soku lub wody zrobić lukier. Wystudzone ciasto polać lukrem i posypać żurawiną. Smacznego.