Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w wersji dla dorosłych można zastąpić 2 jajka 70 ml ajerkoniaku
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Serek roztrzepać z jajkami, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Nabierać ciasto na łyżeczkę do herbaty zamoczoną w gorącym tłuszczu i wrzucać do gorącego oleju. jeżeli nie posiadacie termometru, włóżcie końcówkę drewnianej łyżki do rozgrzanego tłuszczu. kiedy naokoło łyżki zaczynają tworzyć się bąbelki, jest gotowy do smażenia.
jeżeli chcemy, żeby pączki były równe i okrągłe jak piłeczki, formujemy je przy pomocy małej łyżki do lodów, tzw. gałkownicy zamoczonej od czasu do czasu w gorącym tłuszczu. przed wrzuceniem pączka na olej, należy ciasto w łyżce wyrównać o kant miski. półkulki zamienią się w idealne kuleczki!