Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco twardsze dlatego warto zrobic z połowy porcji ja tak zrobiłam i wyszło mi 18 wykrawanych "setką"
Przepis dnia
Oponki z białym serem są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Podczas smażenia...
Odsłon: 17784
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 105
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 105
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Składniki
Twaróg rozetrzeć z cukrem, dodać esencję i jaja, wymieszać, wsypać mąkę (1 szklanka) przesianą z sodą, wyrobić ciasto w razie potrzeby podsypując pozostałą mąką. Ciasto powinno być miękkie i luźne, ale nie klejące się do rąk.
Ciasto rozwałkować na 8-10 mm i wykrawac setką oponki robiąc małym kieliszkiem w środku dziurkę. Oponki smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju, osączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 25
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 130