Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco twardsze dlatego warto zrobic z połowy porcji ja tak zrobiłam i wyszło mi 18 wykrawanych "setką"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13477
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5246
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13477
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5246
Składniki
Twaróg rozetrzeć z cukrem, dodać esencję i jaja, wymieszać, wsypać mąkę (1 szklanka) przesianą z sodą, wyrobić ciasto w razie potrzeby podsypując pozostałą mąką. Ciasto powinno być miękkie i luźne, ale nie klejące się do rąk.
Ciasto rozwałkować na 8-10 mm i wykrawac setką oponki robiąc małym kieliszkiem w środku dziurkę. Oponki smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju, osączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem