Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na serowe pączki. Tym razem do ich wykonania użyłam sera białego. Pączki przygotowuje się bardzo szybko, miksujemy ciasto, od razu smażymy, pudrujemy i gotowe. Są one niezwykle pyszne i mięciutkie. Zróbcie koniecznie na podwieczorek. Zapraszam :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wkruszamy ser i miksujemy kilka chwil, na koniec wsypujemy mąkę, proszek, wlewamy ocet, dodajemy śmietanę i miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto jest dość gęste.
W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
Usmażone wyjmujemy, najlepiej łyżką cedzakową i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu.