Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na serowe pączki. Tym razem do ich wykonania użyłam sera białego. Pączki przygotowuje się bardzo szybko, miksujemy ciasto, od razu smażymy, pudrujemy i gotowe. Są one niezwykle pyszne i mięciutkie. Zróbcie koniecznie na podwieczorek. Zapraszam :)
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wkruszamy ser i miksujemy kilka chwil, na koniec wsypujemy mąkę, proszek, wlewamy ocet, dodajemy śmietanę i miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto jest dość gęste.
W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
Usmażone wyjmujemy, najlepiej łyżką cedzakową i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu.
Nie mam formy do gotowania a zachciało się babki gotowanej takiej, jak babcia...
Odsłon: 31205
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 39
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 39
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wkruszamy ser i miksujemy kilka chwil, na koniec wsypujemy mąkę, proszek, wlewamy ocet, dodajemy śmietanę i miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto jest dość gęste.
W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
Usmażone wyjmujemy, najlepiej łyżką cedzakową i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 141
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 390