Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siedzisz i dumasz… a zjadłabym …masz ciągutki na słodkie… no jej muszę coś zjeść słodkiego bo zwariuje !! I tu przychodzę z pomocą ! Przedstawiam Wam przepis na serowe rogaliki z budyniem czekoladowym. Rogale są bardzo prste w przygotowaniu , tanie i smaczne ! Znikną szybciej niż się pojawią na talerzu ????
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3336
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 113
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3336
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 113
Składniki
1. 400 ml mleka zagotuj wraz z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadź proszek budyniowy. Dodaj do mleka i gotuj cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia
2. Składniki na ciastka zagnieć razem aż do uzyskania jędrnego ciasta. Całość ułóż w misce i schłodź przez 40 minut w lodówce
3. Ciasto podziel na 3 części. Ciasto rozwałkuj na okrąg. Podziel go na 16 trójkątów. Na szerszą część trójkątów nakładamy budyń – najlepiej za pomocą szprycy. I zwijamy w rogaliki – od szerszej strony ku weższej
4. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy cukrem
5. Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 20-25 minut – do momentu aż nabiorą złotego odcienia