Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Orzechy rozdrabniamy za pomocą blendera lub umieszczamy je w ściereczce i rozbijamy wałkiem lub młotkiem. Żurawinę suszoną kroimy na mniejsze kawałeczki. Sezam prażymy na suchej patelni, około 2-3 minuty, aby się zarumienił.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy miód i dokładnie mieszamy (pod koniec zagniatamy rękoma). Masę przekładamy na papier do pieczenia, formujemy w prostokątny placek i odkładamy do lodówki.
Po około 2-3 godzinach kroimy masę sezamową na małe kawałeczki. Gotowe sezamki przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! ;)