Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1436
Składniki
Orzechy rozdrabniamy za pomocą blendera lub umieszczamy je w ściereczce i rozbijamy wałkiem lub młotkiem. Żurawinę suszoną kroimy na mniejsze kawałeczki. Sezam prażymy na suchej patelni, około 2-3 minuty, aby się zarumienił.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy miód i dokładnie mieszamy (pod koniec zagniatamy rękoma). Masę przekładamy na papier do pieczenia, formujemy w prostokątny placek i odkładamy do lodówki.
Po około 2-3 godzinach kroimy masę sezamową na małe kawałeczki. Gotowe sezamki przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! ;)