Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z cukinią, polecam :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Składniki
Do letniego mleka wdrobić drożdże, dosypać trzy łyżki mąki, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie dosypać resztę mąki i i sól, wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania, stopniowo dodawać roztopione masło. Ugniatać, aż będzie miękkie i sprężyste. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. W tym czasie, najlepiej przygotować cukinię. Pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawami. i solą. Pozostałość po smażeniu nie wyrzucać, przyda się do posmarowania ciasta po upieczeniu. Po godzinie ciasto krótko zagnieść. Rozwałkować i zawinąć w nie cukinię. Uformować roladę. Piec w podłużnej blaszce 30-40 minut w 150-160*- Opcja dół Smacznego :)